Toespraak Koen Van Oorschot
Antwerp-Tax 80 jaar. (25/01/09)

Heren Schepenen,
Dames en Heren Hoogwaardigheidsbekleders
Dames en Heren Vertegenwoordigers van de beroepsverenigingen GTL en APTU,
van de vakbonden,
van de Arbitragecommissie,
van de collega-taxibedrijven,
Beste collega’s en medewerkers,
Beste vrienden.

Antwerp-Tax het oudste taxibedrijf van het land viert dit jaar zijn 80 jarig bestaan en in deze moeilijke sector is dit zeker niet evident.

Vandaag ben ik dan ook fier dat ik als vierde generatie van de familie Van Oorschot het 80 jaar jonge Antwerp-Tax mag leiden.

Ik ben fier op mijn overgrootvader die deze garage in 1927 eigenhandig mee bouwde en in 1929 een huurautobedrijf oprichtte.

Ik ben fier op m’n grootvader Jan Van Oorschot die het bedrijf in 1933 z’n naam gaf en die het bedrijf door de oorlog leidde.

Ik ben fier op mijn vader Frank Van Oorschot die het bedrijf door moeilijke periodes loodste. Hij standaardiseerde de vloot in de jaren 60 naar Mercedes wagens. Hij doorbrak het monopolie van één maatschappij. Hij was de voorvechter voor gelijke rechten voor alle taxi ondernemingen. Tot op de dag van vandaag ijvert hij voor de ganse sector voor betere dienstverlening, samenwerking met openbaar vervoer, kwaliteit en opleidingen. Hij is wat Urbain Van Deurzen vorige week noemde de “passionele manager”. Hij is de man die het bedrijf mee groot maakte en die nog altijd m’n dagelijkse raadgever en m’n klankbord is.

Ik ben fier op mijn familieleden die elke dag mee leven met de zorgen van een taxibedrijf. De zussen zijn voor deze happening zelf uit Spanje naar hier gekomen. Dat wij een familiezaak zijn bewijst de catering die door Nonkel Carl en mijn zus Marleen Van Oorschot wordt verzorgd.

Ik ben fier op de bevoegde overheden die er mee voor hebben gezorgd dat we als taxisector staan waar we nu staan. Dat er meer faciliteiten worden gegeven aan onze taxivoertuigen. Dat er meer samenwerking mogelijk is met het openbaarvervoer, dat er meer standplaatsen ter beschikking zijn voor de antwerpse taxi’s. Kortom dat zij een echt taxibeleid voeren. Zij zijn hier vandaag aanwezig.

En last but not least ben ik fier op de meer dan 200 trouwe AT medewerkers

De chauffeurs & brigadiers die elke dag in weer of onweer er voor zorgen dat onze klanten op een veilige kwalitatieve manier op hun bestemmingen geraken. Zelf vandaag zijn de antwerp-tax ploegen operationeel.
Op de dispatchers & telefonisten die vierentwintig uur de klok rond onze klanten te woord staan.
Op de administratie die bergen werk verzet.
Op de mecaniciens en onderhoudsploegen die er voor zorgen dat de wagens elke dag netjes en veilig op de baan zijn. Het zijn zij die mee de garage tot feestzaal hebben omgebouwd.
Bovenal zijn wij onze trouwe Antwerpse klanten zeer dankbaar die gedurende zovele jaren op ons beroep doen. Dit dag en nacht, 24 uur op 24, 365 dagen in het jaar. Zij kunnen op ons rekenen! Onze publiciteitsploeg heeft ze tijdens de kerst en nieuwjaarsperiode allemaal bezocht met een attentie.

80 jaar is een indrukwekkend palmares in dit gebeuren. De band met Antwerpen is er altijd geweest. Kunstenaars zoals Luc Tuymans bevestigen dat taxivoerders de ogen van de stad zijn.

Antwerp-Tax is altijd een voorvechter van een gereglementeerde en vooral kwalitatieve taxi-uitbating geweest. In diverse beroepsorganisaties en geledingen hebben we constant onze verantwoordelijkheid opgenomen en inzake de opleiding van onze chauffeurs en de kwaliteitszorg naar ons cliënteel zijn we altijd voortrekkers geweest.

Antwerp-Tax met zijn rijke geschiedenis is ook steeds haantje de voorste geweest zo waren de antwerp-tax voertuigen in 1958 als een van de eerste taxibedrijven uitgerust met radio telefonie. In 1997 waren wij het eerste taxibedrijf in ons land dat volledig op basis van GPS data communicatie onze voertuigen stuurde. Antwerp-tax zette ook als eerste taxibedrijf de monovolume wagens “De minibusjes” op de standplaatsen.

De voorbije 10 jaar heb ik heel actief mogen meemaken. Het is het decennium van de grote investeringen geworden:

Het wagenpark verdubbelde bijna de afgelopen jaren. We vernieuwden de wagens aan een versneld tempo. Waardoor we vandaag over 80 topklasse wagens beschikken allen van het merk Mercedes uitgerust met navigatietoestel, milieu partikelfilters en een gps trackingsysteem.

Niet alleen de voertuigen maar de hele infrastructuur moest er aan geloven. Onze meer dan 80 jaar oude garage hier kreeg een nieuw dak, een nieuwe bodem, nieuwe dieseltanks, hervoegde muren, sanitair en elektriciteit.

De IT infrastructuur in de kantoren werd ook het afgelopen jaar helemaal up to date gebracht.

Op 80 jaar terugblikken kan spijtig genoeg niet zonder verliezen te betreuren. Het voorbije jaar verloren we Willy Van Bouwel, een jarenlange rots in de branding voor Antwerp-Tax. Vorig jaar verzette Willy nog enorm veel werk in het kader van de eerste editie van ons nieuwjaarsfeest. Ik wil hierbij hulde brengen aan Willy en begroet hier met veel sympathie Lieve Van Bouwel en haar familie .

Ook voor dit feest wil ik iedereen danken die heeft meegewerkt aan de voorbereiding, het opstellen van alle materialen en het decoreren van de garage. Op deze wijze kunnen we concurreren met een echte feestzaal.

Ik dank U allemaal voor de jarenlange trouw, wens U en uw gezinnen het allerbeste op alle vlakken voor 2009 en voor vandaag wens ik U een ongelooflijke aangename namiddag en avond.

Dank u.

Nieuwste

berichten

Prepaid herlaadkaart

Prepaid herlaadkaart

Nieuw bij Antwerp-Tax: Online opwaarderen en bestellen van uw prepaid herlaadkaart! Ontdek de nieuwe online service van Antwerp-Tax voor uw Prepaid Herlaadkaart! Nu kunt u niet alleen genieten van 10% meer taxiwaarde, maar ook het gemak ervaren van het online...

WhatsApp Taxi

WhatsApp Taxi

Bestel nu ook via WhatsApp uw taxi bij Antwerp-Tax Vanaf nu is het ook mogelijk om via WhatsApp uw taxi te bestellen.Scan de QR code en verzend het woord "TAXI".Na het beantwoorden van een paar simpele vragen sturen wij snel een wagen naar het door u opgegeven adres....